Termično zaznavanje s pomočjo dronov je zelo uporabna diagnostična in raziskovalna tehnika. Brezpilotni zrakoplovi, opremljeni s toplotnimi senzorji, spremljajo infrardeče sevanje objektov ali površin, pri čemer pridobljene podatke lahko uporabimo na različne načine in za različne namene, vključno z nadzorom in varnostjo, pregledi infrastrukture, prepoznavanjem vodnih virov, odkrivanjem živine in odkrivanjem toplotnih podpisov.

Termografski pregledi z droni so veliko hitrejši od tradicionalnih ročnih metod, kar omogoča tudi znatne prihranke. Zahvaljujoč preventivnim analizam, ki omogočajo izvajanje ciljno usmerjenih in omejenih vzdrževalnih posegov, bo mogoče imeti vedno učinkovite in delujoče sisteme.

Z enim samim poletom beležimo več podatkov hkrati, kar omogoča znižanje stroškov intervencij. Nižje cene omogočajo pogostejše inšpekcijske preglede, da bi lahko ustvarili zgodovino podatkov, na podlagi katerih bi lahko izvajali veliko bolj natančne in resnične statistične analize.

Pri podjetju OneDrone vam ponujamo letalnike in opremo za učinkovito izvajanje termografije v raznolikih pogojih in za različne namene.

 • Energetika
  Med rednimi pregledi prepoznajte pregreto opremo v elektrarnah, transformatorskih postajah in stolpih.
 • Zavarovalništvo
  Povečajte natančnost ocenjevanja s prepoznavanjem težav z elektriko, določanjem vira uhajanja vode ter dokumentiranjem poškodb na strehi in fasadi.
 • Zaščita in reševanje
  Ocenite vpliv požara na strukturno celovitost stavbe, preden pošljete reševalno osebje.
 • Kmetijstvo
  Pridobite vpogled v toplotni stres, porabo vode in presnovo rastlin z merjenjem temperature krošenj.
 • Gradbeništvo
  Med ocenjevanjem in dokumentiranjem upravljanja objektov si oglejte vire energetske neučinkovitosti ali uhajanja energije.

Z zaupanjem se na nas lahko obrnete tudi, ko vaše področje ni med naštetimi. Vsakemu vašemu projektu se skrbno posvetimo in najdemo ustrezno rešitev. Storitve za vas lahko izvedemo na ključ z našo ekipo, ali vam dodamo celovito opremo, usposobimo vaše zaposlene, uredimo potrebno dokumentacijo in vzpostavimo sistem operaterja.