The Drone Show v živo! Se vidimo DANES, v četrtek, 01.02. ob 20.15.

Droni postajajo pomembna komponenta preciznega kmetijstva. Glede nato, da je vedno več povpraševanj po varnosti hrane, trajnostnega upravljanja zemljišč in vode, prilagajanja podnebnim spremembam in izboljšanja gospodarske učinkovitosti kmetij, so droni postali strateška tehnologija, ki lahko prispeva k reševanju teh izzivov.

Vse in še več o tej tematiki, ste izvedeli na webinarju, ki je potekal v četrtek, 06.07. ob 14 uri. Strokovnjaki s podjetja OneDrone smo vam podrobno predstavili vse na temo uporabe dronov v kmetijstvu!

Kaj ste spoznali?

  • Prednosti uporabe dronov v kmetijstvu (hiter vizualni pregled, zaznavanje svetlobe tudi v bližnjem infra rdečem spektru, brez teptanja tal, tačni nanos, hitro, delovanje v strminah, delovanje tudi ob razmočenih tleh itd.)
  • Predstavitev dronov za pregled kulturnih rastlin: DJI Mavic 3M, DJI Mavic 3T, DJI Mavic 3E.
  • Predstavitev obdelave podatkov v programskih orodjih DJI Terra, Pix4D Fields
  • Predstavitev dronov za nanos FFS in/ali raztros razsutega materiala: DJI Agras T10, DJI Agras T30
  • Integracija dronov (tarčen nanos, prescription map)
  • Pravna podlaga za uporabo dronov v kmetijstvu
  • OneDrone ponudba: nakup dronov, servise, šolanje, programiranje misij za letenje, nakup programske opreme
  • Polet z T10/mavic 3M v živo

Multispektralna analiza je postopek, ki omogoča preučevanje objektov in okolja z uporabo različnih spektralnih pasov svetlobe. Omogoča, da vidimo in analiziramo podrobnosti, ki jih s prostim očesom ne moremo zaznati. Ta pristop je še posebej uporaben v kmetijstvu, ekologiji, geografiji, meteorologiji in drugih znanstvenih disciplinah.

Multispektralne kamere v kmetijstvu

Z uporabo multispektralnih kamer v kmetijstvu lahko pridobimo podatke o splošnem stanju rastlin, fotosintezni aktivnosti, prehranjenosti, pojavu povzročiteljev bolezni in škodljivcev. Na podlagi pridobljenih podatkov se odločimo za ustrezen agrotehnični ukrep. Golo človeško oko ne zazna zgodnjega dogajanja v listu​. Pogostokrat vidimo le bolezenska znamenja in poškodbe, ko je že prepozno.

Droni za nanos škropiva in gnojila, semena 

Droni proizvajalca DJI Agras so med najbolj razširjenimi droni nasploh in tudi v kmetijstvu. Ponašajo se z enostavno uporabo, visoko učinkovitostjo, zanesljivostjo in integriranim sistemom za delovanje. Droni za nanos predstavljajo številne prednosti. Kot prva je cenejše delovavnje v primerjavi s klasičnim načinom nanašanja. Droni se z lahkoto spopadajo na večjih strminah, ki so pogosto neprimerne za obdelavo s trakotrjem. Še več, delo na mokri strmini je zelo nevarno za strojnika. Te nevarnosti pri dronu ni. Zaradi strmenja k zmanjšanju porabe fitofarmacevtskih sredstev, droni s svojim tarčnim nanosom dobro prispevajo k doseganju cilja. 

Prikaz pregleda oljčnega nasada z dronom

 

Kmetovanje z droni, ki združuje napredne tehnologije, lahko drastično spremeni kmetovanje. Zmožnost za izvajanje natančnih analiz zemljišč, spremljanje rastlin in živine, aplikacijo fitofarmacevtskih sredstev in gnojil, obiranje in drugo, lahko droni v veliki meri pripomorejo k bolj trajnostni in učinkoviti kmetijski praksi.

V podjetju OneDrone poskrbimo za vse. Pri nas boste dobili ponudbo na ključ za vse kar potrebujete: od svetovanja pri nakupu opreme, usposabljanja osebja pa vse do pomoči pri tem, da bodo vse operacije opravljene učinkovito in v skladu s predpisi.


Več o dronih v kmetijstvu si lahko preberete v PDF brošuri, ki je na voljo
preko povezave:
brochure- Agriculture with drones-comp

Dron za zajem multispektalnih podatkov
(posebna akcijska ponudba za pravne osebe)

Droni za škropljenje, gnojenje in dosejevanje iz zraka
(posebna akcijska ponudba za pravne osebe)