Kako droni vplivajo na trženje nepremičnin

Trženje nepremičnin je danes težka naloga. Spletni oglasi ustvarijo večino potencialnih kupcev. Konkurenca je huda, zato, je iz nje res težko izstopati.

Drugačen nepremičninski oglas skupaj s kakovostnimi posnetki definitivno omogoča tako izstopanje kot hitrejšo prodajo.

Najnovejšo marketinško orodje za doseganje boljših rezultatov, pri prodaji nepremičnin so dramatični posnetki narejeni z dronom.

Nekateri nepremičninski agentje trdijo, da so posnetki z dronom najpomembnejša nova tehnologija, katera omogoča boljšo prodajo nepremičnin.

Posnetki narejeni z droni omogočajo bolj dramatične slike pokrajin, morja, hribov, okolice itd.

Leteti nad nepremičnino na višini 100 metrov in nato še kombinacija nizkega leta na višini 2-eh metrov in posnetki iz tal nam omogočajo posebno doživetje.

S kombinacijo posnetkov narejenih z droni in posnetkov iz tal, potencialni stranki predstavimo celotno vizualno zgodbo nepremičnine. Kvaliteta takih posnetkov je zelo visoka.

 

ŠEST RAZLOGOV DA UPORABIMO POSNETKE NAREJENE Z DRONI PRI TRŽENJU NEPREMIČNIN

  • Ustvarimo bolj dramatične in prepričljive posnetke

Izjemni posnetki izgledajo zelo profesionalno in nemogoče jih je imeti samo s snemanjem iz tal.

 

  • Ustvarimo bolj zanimiv virtualni ogled

Lahko ustvarimo izjemne posnetke kjer letimo nad posestjo, nato pa se spustimo skozi  glavna vrata kjer se sprehodimo po notranjih prostorih.

Ko dodamo še glas profesionalnega govornika, virtualen ogled postane lepa celostna zgodba.

  • Izpostavimo več dobrih lastnosti nepremičnine

Pokrajina, bazeni, dvorišča,  sprehajalne poti , bližnji parki, in šole so pomembne za mnoge potencialne kupce. Samo posnetki iz zraka nam omogočajo, da lahko izpostavimo te lastnosti čisto v drugi luči in iz drugega pogleda, ki omogoča stranki pristnejši vpogled v celotno ponudbo.

  • Nov način trženja nepremičnin

Z inovativnim pristopom pokažete svojim potencialnim kupcem, da ste resen in tehnološko napreden prodajalec.

  • Prednost pred konkurenco

Kar ponujamo, omogoča natančnejši pregled nepremičnine, ponudba je vizualno naprednejša in tako ponuja več informacij, zato je posledično hitrejša tudi prodaja.

  • Prihrani vam denar

Do sedaj so posnetke iz zraka pridobivali  pretežno s helikopterji, kar je povezano s precejšnjimi stroški. S prihodom dronov so posnetki postali cenovno dostopnejši.

 

UPORABA DRONOV PRI TRŽENJU LUKSUZNIH NEPREMIČNIN

Luksuzni nepremičninski trgi po vsej Ameriki, Kanadi in Evropi, vključujejo posnetke iz zraka, kot način njihovega trženja.

Po mnenju Joeja Houlihana, vodilnega partnerja Houlihan & O’Malley Real Estate Servicesa  Bronxvilleu v New Yorku, so drone uporabili za snemanje približno 20-ih odstotkov nepremičnin višjega razreda Westchester, v letu 2015. V letu 2016 gospod Houlihan povečuje na 35 odstotkov. “To je dodaten strošek, ki je precej razumen,” pravi.

V silikonski dolini so posnetki z droni skoraj obvezujoč element, ko prodajate nepremičnino.
 
ZAKONSKA DOLOČILA

Od avgusta 2016 je v veljavo v Sloveniji stopila Uredba o sistemih brezpilotnih zrakoplovov. Žal se je ne upošteva v celoti, zato se na trgu pojavlja veliko nelegalnih posnetkov izvajalcev, ki nimajo ustreznih licenc. V izogib morebitni denarni kazni katera ni majhna, se vedno prepričajte, če imajo vaši izvajalci vsa potrebna dovoljenja za legalne posnetke. Odgovornost je žal prav tako na strani naročnika posnetkov. Mi vam dajemo garancijo, da to smo, saj smo trenutno edini v Sloveniji, ki imamo dovoljenje D kategorije. Ponudili vam bomo kakovostne posnetke, s katerimi boste zadovoljni tako vi, kot vaši potencialni kupci, katerih  pozornost boste v sodelovanju z nami vsekakor pridobili.