Primer uporabe – Pix4D – Hawaiian Dredging Construction Company (HDCC)

Informacije o projektu:
Podjetje: Hawaiian Dredging Construction Company (HDCC)
Lokacija: Honolulu, Hawaii (USA)
Projekt: Condo zgradba
Naročnik projekta: SamKoo Pacific LLC
Velikost projekta: 5,225 Kvadratnih Metrov
Datum projekta: 2017 – 2018
Potek dela: DJI Mavic + Pix4Dcapture + Pix4Dbim Cloud
Število slik: 250 slik na misijo

Opis projekta:
Podjetju HDCC je bil naročeno, da zgradijo 45-nadstropno zgradbo v mestu Honolulu.

Zbiranje podatkov:
V primerjavi s tradicionalnimi metodami, je tovrstno zbiranje podatkov hitrejše, enostavnejše in cenejše. HDCC redno uporablja tehnologijo brezpilotnih letal za pridobitev dejanskih stanj na terenu in s tem nam je omogočen tudi nadzor.

Rezultati:
Ko so podatki zbrani, se shranijo v pix4d BIM oblaku. Prednosti obdelovanja v pix4d oblaku so za ekipo HDCC očitni. Izdelek je hitro dostavljiv in je enake kvalitete kot namizna obdelava, pa še postopek je avtomatiziran. Preprečuje kakršnekoli motnje pri drugih  obdelovalnih procesih in potrebujemo  le nekaj ur, da pridobimo rezultate.

cs1_001

Pix4dbIm oblak – koristi
Poleg hitre in kakovostne obdelave podatkov, Pix4Dbim oblak brez težav ponuja še eno pomembno prednost HDCC-ju – olajšanje pri sami dokumentaciji projekta. Strokovnjaki v gradbeništvu dobro vedo, da je dokumentiranje projekta ključnega pomena v vseh fazah projekta: načrtovanje, oblikovanje, gradnja, inšpekcija in vzdrževanje.

Za pridobitev pomembne najnovejše dokumentacije, HDCC leti na terenu tedensko, zato je količina slik oziroma podatkov velika. Ta količina podatkov predstavlja pomemben vir dokumentacije, vendar je pomembna samo, če je dobro razvrščena in dostopna za vse udeležence, ker na tak način lažje sledimo projektom.

HDCC je našel pravo rešitev za to. Chris pojasnjuje:

Pix4Dbim oblak  smo začeli uporabljati kot glavno podatkovno  skladišče za vse naše projekte. Vedno je zamudno in včasih zahtevno, razvrstiti vse dokumentirane fotografije o projektu, da ugotovite, kaj se je dogajalo. Tradicionalno bi morali pogledati na stotine fotografij na strežniku podjetja, da ugotovimo, kaj se je zgodilo. Zelo težko je najti točno tisto, kar iščete, ker je na stotine naključno razvrščenih fotografij shranjenih v mapah, organiziranih po datumu. Z obliko Pix4Dbim lahko shranimo Ortofotografije in 3D modele, ki so lažji za navigacijo kot mape, ki vsebujejo več sto fotografij. 3D modeli Pix4D in ortofotografije definitivno ustvarijo sinergijo fotografij, zaradi česar je lažje povečati in natančno najti, kaj iščete

cs1_002

Z Pix4Dbim oblakom, HDCC trajno shrani vse obdelane podatke na eni sami platformi. Časovna premica omogoča HDCC-ju, da prikaže nabor vseh  podatkov, pridobljenih skozi projekt in sčasoma oblikuje vizualni arhiv celotnega projekta. Ekipa HDCC se lahko enostavno premika  čez te časovne premice, da preveri napredek. Oblak Pix4Dbim se večinoma uporablja kot lastno orodje, vendar se zaradi možnosti skupne rabe podatkov, le-ti delijo tudi med lastniki, svetovalci in podizvajalci, kot je to potrebno oziroma kot je željeno.

Prihrani nam ogromno časa, odpravlja zmede ali podvajanje dela, in spodbuja tako komuniciranje kot tudi sodelovanje

To je lepota oblaka Pix4Dbim. Nobene potrebe ni, da se prebirate skozi nešteto različnih dokumentacij – vsi potrebni podatki so kadarkoli na voljo vsem, ki sodelujejo v projektu in to na enem mestu.